Badmintonklubben i Borås bildades 25:e oktober 1938.

1938
Den 25 oktober samlades ett tjugotal personer på Café Falken i Borås till ett möte. Den gemensamma nämnaren var Badminton och efter avslutat möte hade Borås Badmintonklubb bildats. Per Lundgren blev den förste ordföranden och i övrigt ingick i styrelsen Sven Ahlström, Folke Lundgren, Sture Jonsson och Anders Sjölin. Träningslokalen blev Friggahallen där man fick samsas med några dansskolor om utrymmet.

1940
Fick man nog av Friggahallen och Borås Badmintonklubb fick flytta till Borås Tennishall. I 17 år spelade klubben här. Några målade badmintonlinjer fick inte förekomma. I stället spelade man med linjer som bildades av resårband, fastspända mellan väggarna.

1941
Åke Sohlström blir ordförande och förblev så med korta avbrott till 1964. Han kom att bli eldsjälen i föreningen och badmintons starke man i Borås under många år. Åke gick bort 1976

1942
Klubben får en junioravdelning med Ingemar ”Timpa” Eliasson, Stig och Yngve Österberg samt Janne Bűlow i spetsen.

1946
Första mästerskapstecknen erövras. ”Timpa Eliasson och Stig Österberg vinner Västsvenska Mästerskapet (nuvarande DM) i dubbel för juniorer.

1948
Tioårsjubilerar klubben och tar detta år fyra Svenska juniormästerskap: Timpa vinner singeln, och dubbel med Stig Österberg samt mixed med okänd spelare antagligen från någon annan klubb.

1952
Det kanske framgångsrikaste året. Ingemar Eliasson vinner tävlingen om kungakannan och blir finaltvåa i Senior SM. Rolf Lorentsson blir tvåfaldig svensk mästare när han vinner klassen äldre seniorer i singel och tar dubbeln tillsammans med klubbkamraten Allan Johansson.

1953
Ingemar Eliasson får årets Boråsmedalj. Nuvarande ordföranden föds (3 nov)

1956
Frank Österberg blir Svensk Oldtimermästare i Halmstad

1957
Borås Badminton får komma in i nybyggda Boråshallen och får även det första stora arrangemanget där med SM för både Seniorer, Juniorer och Oldtimers. Ingemar Eliasson som nu spelar för Halmstad BK vinner herrseniorsingeln. Samma år får är klubben värd för landskampen Sverige – Skottland i Tomas Cup.

1962
Borås Badmintonklubb är nu en populär arrangör: Senior – SM, Nordiska Mästerskapen och Seniorlandskap mot Danmark samma år.

1964
Ingvar Flood efterträder Åke Sohlström som och behåller den posten fram till 1974. Och sedan får han titeln Hedersordförande livet ut.

1965
En ny, och för BBK betydelsefull fluga gör entré i idrottslivet. BBK startar bingo som en av de första arrangörerna i staden. Spelet sker i Engelbrekt skolans matsal.

1966
Får klubben sina tre första elitspelare: Kjell-Åke Carlenäs, Kerstin Scherdin och Yngve Österberg.

1967
Seriesystemet för Badminton startar och BBK placeras in i Div II. Junior- och oldtimers-SM arrangeras, likaså Internationella SM och Kings Cup med deltagare från Danmark, Holland, Norge, Väst- och Öst- Tyskland, Singapore och Sverige. BBK besöker Hilleröd i Danmark för klubbmatch. Klubbens röd – vita fana anskaffas.

1968
BBK fyller 30 år. I en juniorlandskap mot Danmark lyckas Sverige i Borås för första gången besegra ”arvfienden”. Resultat: 5 – 3.

1969
Seniorlandskamp mot Danmark. BK Minton bildas efter en utbrytning ur BBK.

1970
BBK kvalar till allsvenskan och tar första steget upp till allsvenskan. Oldtimers SM arrangeras

1971
Sejouren i allsvenskan blev bara ettårig och BBK får åter spela i tvåan. Klubben har 232 medlemmar.

1972
Fyller Borås Stad 350 år och som första jubileumsarrangemang svarar BBK för Internationella SM

1973
Går BBK åter upp i allsvenskan.

1974
Ove Gelander kommer som ny ordförande efter Ingvar Flood. BBK hamnar på näst sista plats i allsvenskan och åker efter kvalspel åter ner i tvåan.

1975
BBK startar ett kontinuerligt tävlingsutbyte med SV Post i Väst – Berlin, och klubbarna besöker varandra vartannat år.

1976
Senior – SM arrangeras. Klubben kan notera en god tillväxt i juniorleden.

1977
Per-Olof Drotz blir ny ordförande. BBK får till stor del sin motionsverksamhet förlagd till den nyuppförda Mässhallen med 13 banor. Där kan även juniorverksamheten blomma ut för fullt med ett enormt intresse.

1978
Borås Badmintonklubb avancerar efter seger i Div II till kvalspel för allsvenskan. Efter två matcher är saken klar och till hösten har Borås åter ett allsvenskt lag i Badminton Den 14 oktober inleds serien med ett seriesammandrag just i Borås, då de åtta allsvenska lagen möter upp här för att under två dagar inleda kampen om seriepoängen. BBK passar på fira sitt 40- årsjubileum vid detta tillfälle med en sammankomst på Stadshusgrillen. Som tur var det inte många spelare där utan de var hemma och laddade för söndagens spel då det var flera som blev matförgiftade.

Fortsättning följer…