Team Älvsborg
Under lördagen var det premiär för vårt nystartade ”Team Älvsborg”.
Laget kom till spel utan Robin Carlbom och Oliver Blixt som fortsatt är skadad.

Första matchen spelades mot Kristinehamn.
HD1 spelades av Melvin Kjellen och Peter Karlsson, det blev en jämn tre settare, men tyvärr fick inte våra spelare riktigt spelet att stämma och fick se sig besegrade.
Damdubbeln spelades av Maya Kjellen och Ebba Folmanis. Våra tjejer började lite nervöst men blev bättre och bättre under matchen, tyvärr kom man in i matchen lite sent och förlorade efter två jämna set.
HD2 spelades av Jesper G.E och Adam Carlsson. Även i denna matchen startade man dåligt och avslutade bättre, men det räckte tyvärr inte hela vägen och Kristinehamn tog ledningen med 3-0.

Damsingel 1 spelades av Maya Kjellen som är storfavorit i alla singlar i serien. Hon lyckades vinna med 21-10 och 21-5 och gav Team Älvsborg lite hopp om en vändning i matchen som nu stod 3-1.

Herrsingel 1 spelades mellan Melvin Kjellen och Viktor Nederman. Melvin lyckades styra spelet och hade 3 settbollar i 2a set för att få till ett avgörande, men tyvärr tappades detta och Viktor vann med siffrorna 21-18 23-21.

Herrsingel 2 spelades mellan Peter Karlsson och unga Hampus Lilja. Peter hade ledningen med 18-11 i tredje sett men sedan kom Peter in i en liten dipp med lite lätta missar och släppte upp Hampus till 19 lika. Men efter två hårda smashar så tog Peter hem matchen med 21-19 och ställningen var nu 4-2 till Kristinehamn och Borås hade fortfarande chansen till ett oavgjort resultat om man vann de två sista matcherna.

Herrsingel 3 ställde vi upp med Adam Carlsson som spelades mot Martin Ekman. Det var en fight med långa bolldueller och matchen avgjordes helt på kondition. Tyvärr hade Martin gjort en bättre sommarträning och vann tillslut efter två jämna matcher.
Mixeden spelades av Jesper G.E och Ebba Folmanis som inte riktigt hade någon chans mot duktiga Sofia Larsson och Hampus Lilja.
Matchen slutade med 6-2 till Kristinehamn.

Andra matchen spelades mot Örebro B.
Här visade Team Älvsborg att man var betydligt bättre än motståndarna och vann enkelt de 7 första matcherna. Mixeddubbeln var lite sämre från oss och vi förlorade den sista matchen i en jämn tre settare. Slutligen vann vi med 7-1 och fick åtminstone med oss 2 poäng hem till Borås.

Team Älvsborg ligger efter första sammandraget 4a i tabellen. Nu blir det hårdträning till nästa serieomgång som spelas i Örebro den 21/10.


B-laget
Borås 2a lag spelade under lördagen i Trollhättan.
Första matchen spelades mot Uddevalla.
Borås tjejer visade upp att man kommer bli farliga i div 3 i år och vann singel och dubbel utan några större svårigheter. Resterande 6 matcher blev lite tuffare och fick se sig besegrade mot Uddevalla med 6-2.

Andra matchen spelades mot Karlstad 2.
Här inledde vi med att vinna både HD1 och DD efter två riktigt jämna matcher.
HD2 förlorades med jämna siffrorna 22-20 21-19.
Nathalie Johansson tog sedan en viktig seger i damsingeln och därmed tog Borås ledningen med 3-1.
Herrsinglarna blev tufft för våra grabbar och det blev tyvärr förlust för samtliga och Karlstad tog ledningen med 4-3.
Avgörande mixeden ställdes upp med Martin Johansson och Emilia Jacobsson som var numret större och spelade hem ett oavgjort resultat.
Borås tar med sig ett poäng till tabellen och ligger 6a efter första sammandraget.

Kakor används. Går du in på sidan accepterar du det